6 TIPS TIL AT FÅ ADHD-HJERNEN TIL AT SLAPPE AF

Hvis du er en voksen person, der har ADHD, så er du måske bekendt med, at det til tider er en meget svær ting at gøre at sætte farten ned. Der er mange opgaver, der skal udføres, og så lidt tid til at få dem udført. Så dit sind begynder at arbejde i høj hastighed, forsøger at opnå det hele og mere, eller bliver ked af det, at det ser ud som om det ikke er levedygtigt at få det hele gennemført. Som et resultat bruger du meget tid på konstant at bekymre dig, og meget lidt tid på at få glæde af livet.

Selvom det er en kompleks evne at sætte farten op, kan den laves. Her er 6 etablerede metoder til at bremse den voksne ADHD-hjerne:

1. Læg arbejdet ned

Lav dine åbningstider og stå ved dem. Selvom det til tider er vigtigt at arbejde overarbejde, så lad være med at gøre det, hvis ikke du bare skal. Du kommer til at arbejde mere kompetent i løbet af dagen, når det tidspunkt, du skal udføre dit job, er fastlagt. Og tag en pause i weekenden – eller mindst 2 dage om ugen. Du burde have det.

2. Arranger en aften i byen med andre

Intet er mere behageligt end at have en aften i byen med folk, du kan lide. Det kan godt være med kolleger, venner, familie eller medlemmer af en gruppe, du er en del af. Hav det godt.

3. Lav en ugentlig forpligtelse (som at tage en klasse eller involvere dig selv i en gruppe)

Find en grund til at gå ud af huset og ud af kontoret hver uge. Deltag i en klasse, hvis det er muligt for at lære noget, du for altid ville vide, hvordan du gør. Sørg for, at du betaler for undervisningen på forhånd, så du ikke bliver lokket til at gå glip af det.

4. Dagbog

At føre en dagbog tvinger dig til at stoppe op, tænke over og handle ud. Det hjælper dig med at håndtere nervøse spændinger og opnå klarhed. Formuler beslutningen om at gøre det hver dag - også selvom det kun er i 10 minutter! Bliv ikke generet af sætningsstruktur, syntaks, tegnsætning eller flow, da ingen andre nogensinde skal se det.

5. Mediter

Der er mange forskellige metoder til meditation, men jeg har en præference for mindfulness meditation. Dette er blot handlingen ved at være der i det nuværende øjeblik - uanset om du arbejder, går eller vasker op. Gør en indsats for at bevare dit sind med det samme, og tag ikke på bekymrende eller besværlige følelser, når de dukker op. Det er i orden at starte lidt efter lidt med 5 minutter brugt i mindful meditation dagligt, og derefter bygge videre på din præstation, efterhånden som du tilfældigvis er mere tryg.

6. Sluk din computer 2 timer før sengetid

Computere er ret interessante, især for ADHDere. Til tider vil du ofte finde dig selv ved din computer klokken 3 om morgenen, fuldstændig optaget af at udforske noget helt vilkårligt. Du kan bare ikke bevæge dig væk fra pc'en og gå i seng, og det er af den grund, at computeren stimulerer din hjerne. Sluk for pc'en mindst to timer før du går i seng, så du kan slappe af og sætte farten ned om natten.

Kommentarer