10 FORDELE VED AT HAVE ADHD

Der er en udbredt fejlagtig tro i verden, at det er en frygtelig ting at få opmærksomhedsforstyrrelse eller ADHD. Selvom den ADHD-ramte hjerne uden tvivl rummer et par risici, fremsætter den også et par svært at tro fordele. Nedenfor er en liste over manerer, som jeg igen og igen ser hos mine lånere, venner og samtidige med ADHD.

1. Empati

Mennesker med ADHD har en utrolig kontrol over at omgås andre mennesker. Men det går et hak foran end som så. Vi har også en højt udviklet evne til at identificere os med andre og se mange forskellige synspunkter.

2. Opfindsomhed

Jeg er på ingen måde stødt på en ADHDer, der ikke var genial. Malere, designere, billedhuggere, filmskabere, forfattere, musikere og komikere - listen fortsætter. Kreative evner er der rigeligt af. Komponisterne Mozart og Beethoven antages at have haft ADHD.

3. Entusiasme

Når en ADDer er træt af et job, kan det ligne en pine at afslutte det. Men giv en ADHDer en opmærksomhedsfangende opgave at arbejde på og holde øje med. Når vi gerne vil opnå noget, og vi har de væsentlige værktøjer til at gøre det, er der ingen stopper for os.

4. Problemløsningsevne

ADHDere blomstrer på at tyde gåder og problemer. Giv os et opmærksomhedsfangende problem, som vi kan knække, og vi vil ikke være i stand til at forlade det, før vi har etableret forklaringen. Betydelige historiske opfindere som Thomas Edison og Thomas Jefferson antages at have haft ADHD.

5. Hyper-Fokus

Evnen til at hyperfokusere er noget, som ADHDere kan gøre brug af til vores fordel. Når det holdes under kontrol og sigter mod frugtbare job, som at nå mål og leve drømme, kan det være en utrolig positiv egenskab, der giver os mulighed for at få arbejdet gjort og gjort godt.

6. Humoritisk sans/Flair for komedie

Næsten alle ADHDere elsker at grine, og mange af dem har en evne til også at få andre til at grine. Velkendte humorister som Whoopi Goldberg og Robin Williams menes at have ADHD.

7. Ånd

Der er ingen tvivl om, at på trods af at der er mange gode egenskaber, der følger med ADHD, er der også udfordringer. Men ADHD'ere har svært ved at tro på evnen til at springe tilbage fra disse udfordringer, og andres fordømmelse af de udfordringer, som vi har gennemgået.

8. Intuitivitet

ADHDere har en hurtig følelse af opfattelse. Dette kan være et resultat af ekstremt tilbageholdt intensitet af bevidsthed, eller stor medfødt viden om det menneskelige sind, eller noget andet, som vi hidtil har at forstå. Uanset hvad forklaringen er, er det en meget værdifuld gave.

9. Idégenerering

ADHDere er geniale forslagsstillere. Vi bryder os stort set ikke om at blive besværet med detaljer, men vi kan dukke op med tanker på ingen tid overhovedet. Vi er en reel fordel ved brainstorming-møder.

10. Det "særlige noget"

Mange ADHDere mener, at de har en enestående måde at se verden på, et synspunkt som andre simpelthen ikke forstår. Det vil sige, indtil ADHDer støder på andre mennesker med ADHD. Du kan sige, at vi er på vores egen bølgelængde.

Kommentarer