ADD: HVORDAN ER DET FORSKELLIG FRA ADHD?

Attention Deficit Disorder eller ADD er en meget kompliceret, og igen og igen misfortolket, lidelse. Dens begyndelse er fysiologisk, men den kan have en lang række konsekvenser, der følger med. Bortset fra, hvad er forskellen mellem ADHD og ADD?

ADHD er den forkortede form for Attention Deficit Hyperactive Disorder, dens vigtigste indikationer er mærkbar hyperaktivitet og impulsivitet. Det er de indikationer, der er mærkbare for den målbevidste tilskuer. ADD står for Attention Deficit Disorder, hvor de vigtigste tegn er manglende koncentration. Nu kan en masse andre ting komme sammen med begge disse undertyper af ADHD, men det er de karakteristiske kendetegn ved begge.

I flere år har det sædvanlige billede af Attention Deficit Disorder været den lille dreng, der hopper af væggene og får sine lærere og forældre til at gå amok. ADHD er uden tvivl den mere identificerbare af de to undertyper, da den er så meget mere mærkbar end ADD. Da hyperaktivitet forårsager meget mere forstyrrelse og problemer for klasseværelser, får det mest opmærksomhed og vil blive opfanget meget hurtigere. Uheldigvis, selvom ADD er mindre synlig, kan konsekvenserne af lidelsen lige så negative.

Med uagtsom opmærksomhedsforstyrrelse, eller ADD, vil den person, der udsættes for det, give indtryk af at være rummelig og uordnet. Oftere vil ofre med denne type stirre ud af vinduet under undervisningen og vil virke som om, de aldrig er der. Det er meget mere vanskeligt at stille en diagnose, og mange mennesker med denne form for ADD går årevis uden at vide, at de har det. Men konsekvenserne af det drivende sind kan være lige så nedsættende.

I lang tid blev det anset, at kun drenge led af ADHD. Dette påfund er dog blevet sprængt for sent. Det er nu erkendt, at både piger og drenge kan lide af opmærksomhedsforstyrrelse, og mange kommer ikke ud af det i midaldrende. En forskel, der er blevet bemærket, er, at piger er tilbøjelige til at have den uopmærksomme version af ADD, og ​​mange gange bliver det fejlagtigt diagnosticeret som depression. Da uopmærksom ADD ikke skaber mærkbare problemer og forstyrrelser i de nærliggende omgivelser, holder mange af dem i stilhed i årevis, før de opdager den egentlige årsag til deres situation.

Med både ADHD og ADD er det meget vigtigt at stille en diagnose tidligt. Selvom problemer med skoler er de mest tydelige tegn, har nogle ofre ikke de store problemer med at få afsluttet skolearbejdet. Hold styr på dine børn, ikke kun akademisk, men også generelt og psykologisk. Har de problemer med andre børn? Virker det som om, de har svært ved at bringe orden eller er ekstremt uordnede? Har de svært ved at sidde ubevægelige i en periode? Er de ekstremt tavse eller ekstremt snakkesalige? Nu angiver nogen af ​​disse indikationer ikke specielt ADD eller ADHD, men de peger på at bede om hjælp udefra fra en terapeut eller en rådgiver.

Dit barns psykiske velbefindende er lige så vigtigt som deres fysiske velbefindende, og hvordan de klarer sig i skolen. Bekræft det, hvis du fornemmer, at der er noget galt. Hvis det efterlades i årevis uden at blive diagnosticeret, kan ADD skabe en masse andre resulterende problemer, der kan tage lang tid at slippe af med og kan blive arresteret.

Kommentarer