ADD: TYPERNE AF DENS MANIFESTATION I BØRN

ADD: TYPERNE AF DENS MANIFESTATION I BØRN


Attention Deficit Disorder kan antage flere former hos børn. Det er ikke svært at spore barnet med ADD, som er meget kaotisk. Drenge kommer generelt i denne kategori. Men så er der nogle typer af ADD, som ikke bliver diagnosticeret, fordi deres virkninger hos børn er mindre udadtil tydelige. Dette sker hovedsageligt i tilfælde af piger.


Der er mange piger, der kaldes "tomboys". De udviser ofte nogle af de vigtige træk ved ADD, som at være mere involveret i fysiske aktiviteter, men ikke så hensynsløse som drengene selv. Som et resultat springer lærere og forældre til den konklusion, at barnet ikke har nogen interesse for akademisk og grundlæggende ikke er organiseret, men muligheden for ADD overvejes sjældent.


Udover "tomboy"-typerne kan de "snaskede" piger også lide af ADD, men forblive udiagnosticerede. Dette er en sammensmeltning af overaktivitet og uopmærksomhed, og er normalt udråbt som socialt udadvendt. Disse piger er ekstremt snakkesalige end at være fysisk aktive og kan ikke stoppe med at tale, selvom de er strengt advaret. De kan heller ikke fortælle historier udtømmende og vil afvige fra deres tanker på grund af ADD.


Dem, som vi kalder "dagdrømmere", kan også lide af ADD. De trækker ikke opmærksomhed på sig selv og er meget stille i naturen. Men deres for meget at være i sig selv og ikke give opmærksomhed til klassen er en anden form for ADD, i modsætning til de "snaskede" piger. De kan vise angst og depression, når de får skoleprojekter, men kan ikke afslutte projekterne på grund af deres manglende udholdenhed. Dette er generelt udiagnosticeret, fordi barnet menes at være doven, og forældre og lærere undlader at identificere lidelsen i tide.


Det fascinerende er, at mange piger med ADD har en ret høj IQ-rate og kan kaldes "begavede". Når et barn har en høj IQ, er der ingen problemer i skolearbejdet, men deres manglende smuthuller afspejles, efterhånden som de modnes til voksne. Husk på, at ADD ikke er en indlæringsforstyrrelse, og at patienter ikke uundgåeligt klarer sig dårligt i skolen. Indtil gymnasiet kan de have det ganske godt, men med stigende pres og opgaver kan symptomer blive mere og mere tydelige.


Når den ikke er diagnosticeret, kan opmærksomhedsforstyrrelse forårsage meget skade på en person. Børn vil blive kaldt uorganiserede, manglende intelligens og dovne, når de i sandhed kan være tavse lider af ADD. De vil have meget lavt selvagtelse og tro, at de selv er dumme på grund af deres problemer. Det er altafgørende, at problemet identificeres og behandles, inden det bliver for sent, og der sker en langvarig skade.

Kommentarer